FundedByMe

Dan-Eric Archer läser masterprogrammet Sustainable Energy Systems på Chalmers och är delaktig i vårt projekt. Just nu finns det möjlighet för dig att genom FundedByMe bidra till att producera biogas för skolköket, biogasen skall ersätta gasol och ved. Detta sparar inte bara pengar som behövs till skolmaterial och lärarlöner utan lösningen med biogas är även miljövänlig. Dessutom kan steget till användningen av biogas bidra till att tekniken sprids och får positiv inverkan på hela regionen.

Under kommande 42 dagar har du möjlighet att bidra genom att enkelt klicka på Finansiera detta projekt, gå in på FundedByMe och läs mer!

http://fundedbyme.com/projects/2011/10/a-school-an-opportunity/Stöd projektet. Bg 5432-2151. Ange "Skola" i meddelandefältet. Tack.

Jonas Barman om Byggnationen av skolan;


Byggnationen är inne i ett spännande skede. Efter en lugn sommar är planerna för öppnandet i full gång.

På skolgården står idag tre klassum och ett kök. För att kunna starta i Januari 2012 behöver dessa inredas. Först ska golv och väggar jämnas till och målas, sedan ska stolar, bänkar och skolmaterial in. Byggnation av toaletterna är på gång. Dan-Eric Archer, student på Chalmers är cyklandes på väg till Kenya, han är nu någonstans i Jordanien. Dan-Eric kommer undersöka ifall det är möjligt att producera biogas och biogödsel från toalettavfallet. Föhoppningsvis kan detta leda till matlagning utan att använda fossila bränslen och odling utan att använda konstgödsel. Alltså en miljövänlig skola. Fördelen är också att avloppsvattnet inte behöver tömmas på deponi där det riskerar att sprida sjukdomar och bakterier.

Innan vi bestämmer om detta vill vi bara säkerställa att biogödslet från avoppsslammet inte kan sprida några sjukdomar. Detta är Dan-Eric expert på så vi ser med spänning fram emot hans resultat!

För att vara säkra på att kunna betala alla månadskostnader för skolan ser det i nuläget ut som att vi få skjuta på byggnationen av sovsalarna. En möjlighet är att istället använda klassrummen även som sovsalar, annars får vi börja med en dagskola och se om vi har råd med internat till nästa år eller termin. Arbetet med skolan nere i Kenya är alltså i full gång tack vare alla som bidrar med att sponsra projektet, Asante sana!

Stöd projektet. Bg 5432-2151. Ange "Skola" i meddelandefältet. Tack.Mycket uppskattad loppis i helgen!


Loppmarknaden under lördagen och söndagen gick över förväntan. Vi fick in otroligt fina saker och väldigt många droppade in för att fynda. Ett stort tack till alla er som köpte saker (för hela 35 000 kronor) vilket bidrog till att vi kan fortsätta att bygga vår framtida skola i Kenya! Tack även till er som på annat sätt bidrar till att vi i projektgruppen kan fortsätta vårt arbete.Eftersom det blev en sådan succé planerar vi en loppmarknad till redan i år, troligtvis strax innan jul, för er som missade helgens loppis finns alltså en ny chans som ni inte får gå miste om!
Inom kort kommer en uppdatering och information om byggnationen av skolan nere i Kenya, ett gästinlägg av Jonas Barman som gjort ritningarna och varit på plats då marken köptes.


Stöd projektet. Bg 5432-2151. Ange "Skola" i meddelandefältet. Tack.

Kom på loppmarknad i helgen!

Lördag och söndag (1-2 oktober) mellan 10-16 har vi loppis på ICA i Munkebäck! Missa inte din chans att få hem någonting riktigt fint genom att samtidigt bidra till vårt skolprojekt. Vi kommer att sälja bland annat böcker, kläder (barn/vuxna) , skor, smycken, lampor, glas, väskor, vaser! Kom och fynda!
Tänk vad DITT bidrag kan göra för barnen på vår skola!
Adress
ICA Kvantum
Lilla Munkebäcksgatan 2 A
416 72 Göteborg
Stöd projektet. Bg 5432-2151. Ange "Skola" i meddelandefältet. Tack.

RSS 2.0