Vår verksamhet - BakgrundI kursen LMS 210 på lärarutbildningen, Göteborgs universitet, fick en grupp studenter förslag om att åka till Kenya och där göra sin praktik i tre veckor i november 2009. Studenterna delades upp på tre olika skolor i Nairobi, Kenya.

Där möttes de av små, mörka klassrum, stor brist på skolmaterial och slitna skoluniformer. De flesta eleverna på skolan var undernärda, vilket märktes på lektionerna då de var hungriga.


Under vistelsen i Nairobi besökte studenterna även slummen i Kibera, där bor nästan 200 000 människor i fattigdom i små plåthus med stanken av brinnande sopor. Förutom dessa miserabla förhållanden går det 1000 personer på en toalett i Kibera och bristen på mat och vatten är väldigt stor.

Intrycken var många för oss studenter och vi var bedrövade. Vi kände att det enda rätta var att vända denna bedrövelse till agerande och bestämde oss därför för att starta en gymnasieskola! Orsaken till det är att bara ett fåtal av alla elever som slutar 8:an har råd/möjlighet till vidareutbildning.

Utbildning innebär mer än mat, pengar och överlevnad, även en väg bort ifrån slummen. Det ger en framtid för enskilda människor och en kollektiv utveckling. En skola hjälper barnen att komma till rätt plats så att de inte hamnar ute på gatorna. 

Överallt där vi studenter mötte barn i Kenya, om det var i Kiberaslummen eller på skolorna, förbryllades vi över deras smittande glädje, sång och dans. De visade en oerhörd vänlighet och respektfullhet och det vi såg, kände och hörde kommer alltid motivera oss i arbetet med vår skola.

Planen var nu en ”Global Secondary School”. För en framtid bort från slummen, och ett hopp till unga människor.

Här är en del av oss som är med i skolprojektet. Vi befinner oss i Kibera där skolan skall startas. Leendena är stora men här kände vi alla att en förändring är nödvändig, det är det vi arbetar med nu.
Stöd projektet. Bg 5432-2151. Ange "Skola" i meddelandefältet. Tack.


Kommentarer
Postat av: Ann

Hej,
jag skulle behöva komma i kontakt med ngn ansvarig för skolprojektet :-)

2013-11-04 @ 10:37:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0