Jonas Barman om Byggnationen av skolan;


Byggnationen är inne i ett spännande skede. Efter en lugn sommar är planerna för öppnandet i full gång.

På skolgården står idag tre klassum och ett kök. För att kunna starta i Januari 2012 behöver dessa inredas. Först ska golv och väggar jämnas till och målas, sedan ska stolar, bänkar och skolmaterial in. Byggnation av toaletterna är på gång. Dan-Eric Archer, student på Chalmers är cyklandes på väg till Kenya, han är nu någonstans i Jordanien. Dan-Eric kommer undersöka ifall det är möjligt att producera biogas och biogödsel från toalettavfallet. Föhoppningsvis kan detta leda till matlagning utan att använda fossila bränslen och odling utan att använda konstgödsel. Alltså en miljövänlig skola. Fördelen är också att avloppsvattnet inte behöver tömmas på deponi där det riskerar att sprida sjukdomar och bakterier.

Innan vi bestämmer om detta vill vi bara säkerställa att biogödslet från avoppsslammet inte kan sprida några sjukdomar. Detta är Dan-Eric expert på så vi ser med spänning fram emot hans resultat!

För att vara säkra på att kunna betala alla månadskostnader för skolan ser det i nuläget ut som att vi få skjuta på byggnationen av sovsalarna. En möjlighet är att istället använda klassrummen även som sovsalar, annars får vi börja med en dagskola och se om vi har råd med internat till nästa år eller termin. Arbetet med skolan nere i Kenya är alltså i full gång tack vare alla som bidrar med att sponsra projektet, Asante sana!

Stöd projektet. Bg 5432-2151. Ange "Skola" i meddelandefältet. Tack.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0