Skolstart - äntligen händer det!

Imorgon startar Kenswed Academy, som är det nya namnet på skolan. En gymnasieskola för de allra mest utsatta, vi i projektgruppen är otroligt glada och entusiastiska över att skolan äntligen kommer igång. Idén att starta en skola väcktes 2009, då den första gruppen var nere i Kenya och idag, 2012, känner vi som arbetar i projektet att ingenting är omöjligt sålänge man är villig att arbeta hårt och strävar mot samma mål.

actitud= attityd
perder= att förlora
para= för
que= att
aliento= andedräkt
siquiera=även
muneco= docka
me canse= jag är trött
me ofrecias= du ger mig
estoy esperando= jag väntar (pågående)
aunque= även
cintura= midja
olvídate de mi= glöm mig
fue= var
larga= lång
la espera= väntan
paciente= tålamodigt
maltrato= övergrepp
infeliz= olycklig
sera= kommer
mientras= medan
Kasper Skarrie, som är en av de som varit med i projektet sedan starten är nere i Kenya och arbetar för fullt tillsammans med många andra för att skolan skall komma igång och att allting skall gå så smidigt som möjligt. Whiteboard och blackboard finns redo i alla klassrum, klockan 8 imorgon skall elever tillsammans med deras föräldrar registrera sig och kl 9 är det samling och välkomsttal av rektorn Isaac! Vilken underbar känsla man får av att veta att detta äntligen händer, vår skola skall få sina allra första elever!
Allting är alltså under kontroll och under de närmsta dagarna kommer mycket att hända. För en vecka sedan åkte en samhällsklass på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke ner till Kenya, klassen skriver en blogg om sina upplevelser av vistelsen, även de är engagerade i vårt skolprojekt på olika sätt så gå in där och läs mer:

www.kenya2012.bloggplatsen.se

Bilder på skolan nedan, självklart kommer fler, bland annat på insidan och från invigningen som äger rum imorgon! Glöm alltså inte att hålla utkik. Asante sana, TACK, till alla er som gjort detta möjligt! Vår dröm om en skola i Kenya för de allra mest utsatta har blivit verklighet.
Stöd projektet. Bg 5432-2151. Ange "Skola" i meddelandefältet. Tack.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0